Planering

  • Måndag: Mamma skrittar ut. Carismas vilodag.
  • Tidsag: Bomövningar. Mamma eller jag rider.
  • Onsdag: Dressyr, samlad skritt för att bygga upp muskler.
  • Torsdag: Dressyr, antingen lösgörande övningar eller galopp-skritt för att bygga bakbensmuskler.
Det  var alltså veckans planering :) Ska försöka följa det också.

Galopp

Det är så svårt att prioritera bloggen när skola och häst kommer ivägen hela tiden. Så det får bli lite uppdateringsinlägg istället lite då och då.
Kan ju börja med att säga att lektionen i fredags gick helt okej faktiskt. Bättre än på vääldigt länge! Vi börjar komma igång lite nu igen, hade ju ridit dressyr hela veckan, och resultatet syns direkt. Vi tränade på tempoväxlingar i galoppen. Började med att göra samma övning som förra veckan för att lösgöra och mjuka upp. Sen gjorde vi det i galopp. Sen gick vi ut på fyrkanten och ökade galoppen lite på långsidorna och minskade och flyttade bakdelen i hörnen. Vad vi hade som "mål" var att inte tappa takten när vi minskar galoppen, det händer väldigt lätt. Så fick inte minska innan jag flyttade. Men om man gör det samtidigt så funkar det riktigt bra faktiskt. Och att inte använda händerna för mycket också så klart, utan att hålla om med skänklarna, så att man inte bara bromsar bort allt. Som Monica brukar säga när jag gör det; "Nu drar du bara i handbromsen igen!!". Tillslut så fick vi riktigt fin takt i alla fall, utan att Carisma stressade upp sig i mitten av lektionen. Så på köpet så fick jag en mindre svettig häst :)
Mamma red i lördags och fortsatte på det jag gjorde i fredags. Idag red jag ett vääldigt lätt pass. Carisma har tappat en sko, men det har inte känts tidigare. Men idag så kändes det lite stelt, och jag var för trött för att börja hålla på med något, så red i typ bara en kvart, sen ägnade jag tiden åt att rykta Carisma och putsa tränset (något smo jag inte har gjort på år käns det som). Kändes skönt ändå att bara hålla på lite i stallet.
Nu ska jag plugga lite till, sen sängen. Imorgon ska mamma rida.
Gammal halvbra galoppbild, haha, ser ut som att jag försöker slita ut bettet ur munnen på henne eller nått. Så är inte läget iaf :)

Dag 11

En bild på stallet



Att hitta en bild på stallet visade sig vara svårare än väntat. Jag har nyss kommit fram till att V A R J E bild på stallet har en häst i fokus. Trots att doom är väldiigt många av. Så det fick bli en bild med häst i fokus och lite av stallet. Men ändå, det är ju ändå så det är i verkligheten? Alltid mest fokus på hästen. Där fick ni iaf ett litet intryck på hur det ser ut i min och Carismas vardag :)

Blääääää

Shit, det har bara gått 2 dagar i skolan, och jag är redan helt slut. USCH! Det är så att man känner att man vill hoppa av efter 9an och skita i gymnasiet. Och det är så jävla rörigt i våran skola. En massa småungar som springer runt och skriker och tror dom är coola. Vet dom vad att prata i normal samtalston eller att sitta still betyder ens? aaaagh!!!

Aa, o så va de med de. Ridningen sist gick väl okej. Hon fick stå igår eftersom att jag var så trött efter skolan. Det är jag i och för sig nu med, men Carisma måste gå. I måndags red jag dressyr. Det var svårt att känna om det verkligen var 100% bra. Carisma vet nämligen exakt hur hon ska göra för att få det att kännas jättebra. Men man märker ändå när det går lite för "lätt", om du förstår va ja menar? Det ska ju liksom va jobbigt att rida dressyr, så när man känner att det inte riktigt är så jobbigt som det kan va så blir man lite misstänksam. Idag ska jag bara rida barbacka. Känner mig som sagt heelt slut så det får bli lite lugnt tills jag vant mig med hur det kommer va den här terminen. Det vill säga, sena dagar varje dag. Vårat schema sucks. Våran tidigaste dag är kvart över 3. Sen är det runt halv 4, 4. Och det är ju väldigt praktiskt med två små sovmornar och sen sena dagar när man har häst. Hinner med väldigt mycket av det övriga livet måste jag säga. Så... från ocvh med nu så kommer mitt liv bestå av häst och plugg. Woho! Looking forward to it. PLUUUS att vi har nationella i vår också. Please, kill me!

Nu ska jag ta mig ur min koma och ta mig ut till stallet. See ya.


Dag 10

Mina drömmar


Edward Gal och Totilas

Drömmar är drömmar, right? Min högsta önskan har i flera år varit att tävla OS. Men veeem har inte den drömmen? Haha. Sen fattar väl jag med att det aaaaldrig kommer hända.. For real iaf ;) För det första så har jag alldeles för lite pengar för en så fin häst. För det andra så har jag nog inte talangen och motivationen att ge upp allt jag har för det, då skulle det roliga försvinna. För det tredje så skulla jag aaaldrig ha nerverna att rida inför så mycket människor. Haha, men still, en dröm är en dröm. Och så länge det är en tanke så kan det gå huuur långt som helst! Jag säger bara det... keep dreaming!

Dag 9

Mitt bästa hästminne



Shit, that's a tricky one. Jag har så många underbara minnen med så underbara hästar att det nästan är omöjligt att ta fram ett speciellt. Men om jag verkligen måste välja så får det nog bli det självklara, dagen jag fick Hebbe. Jag har berättat om det tidigare, så ingen idé att ta om historien. Men den stunden är nog en av dom lyckligaste stunderna i hela mitt liv faktiskt. En så underbar ponny!

Stallet

Idag är det min sista dag på jullovet. Surt. Fast det har varit sol iaf. Tänkte utnyttja det och gå till stallet och rida ut i solen. Så gick upp klockan 8. Men tror ni inte att jag somnar när jag kommer till pappa för att byta om. Braa där. Sen va ja tvungen att fixa en grej, så åkte iväg. Så NU ska jag gå till stallet. Blir ett lite senare pass, men börjar ändå sent imorgon, så det är lugnt. Om jag inte ska rida på morgonen. Fast då får jag gå upp typ klockan 5.. får se hur jag gör :)
Nu ska jag hämta upp min lilla älskling. Skriver sen.

Dag 8

Min hästs vardagsoutfit


Carisma springer i sitt bucastäcke

Nu när det är vinter så måste man klä ponnyn varmt. Speciellt eftersom att hon går ute dygnet runt. Så hennes vardagsoutfit är ett bucastäcke med hals. Nackdelen med det är att hon får lite skav på bogarna eftersm att det inte är.. hur ska man förklara det.. typ utsytt bakom hennes armbågar. Man ser på bilden att det stramar åt lite. Men det är varmt, och hon verkar inte lida av det, så det funkar bra ändå :) Det var alltså hennes vardagsoutfit å vintern.

Hur är din häst klädd?

Lektionen

Hej igen! Jag har haft helt fullt upp. Så har inte haft någon tid till att skriva. Fast har egentligen inte det nu heller. Vi börjar med lektionen i fredags då. Vi gjorde framdelsvändningar runt koner som stod som en förvrängd fyrkant, typ som man ritar en diamant. Det gjorde vi för att hon skulle trampa under sig. Och det är en skitbra övning för det. Den lösgör, samlar och ger en fin takt. Om man gör rätt dvs. Jag tro rinte att jag skulle klara av den om jag inte hade haft en tränare där. Carisma springer gärna ifrån när det börjar bli jobbigt istället för att trampa uinder sig så stressar hon upp sig. Men tillslut så lugnade hon ner sig, och då gick det toppen! Kan ju påpeka att min häst var som en pinne när vi börja också. Men sen var hon mycket mjukare och finare. Så.. en övning som jag rekomenderar.

Och så lördagen.. Eftresom att lektionen var så hård för Carisma (och mig också för den delen) så värmde jag bara ur henne. Så jag skrittade ett bra tag tillsammans med Malin och Melissa, sen travade och galopperade jag i låg form och böjde henne mycket. Idag så fick min kusin rida lite, hon är 10 år. Så det blev inte ett så hårt ridpass, men det är okej. Imorgon ska jag rida dressyr och förtsätta på övningarna från i fredags.

Nu måste jag dra. Ska utnyttja min hästfria dag så gott jag kan. I och för sig så har jag sovit bort det mesta av den, men det va för att jag inte kunde somna igårkväll. Somnade tillslut 20 i 6. Gick och la mig 11... Jobbigt. Aja, vi ses sen :)

Har ingen bild på den här datan .. så det får bli ett bildlöst inlägg idag :)


Dag 7

Min favoritgrej i stallet

En av favoritgrejerna i stallet

En ganska svår fråga. Man kan nog tolka den på flera sätt och hitta flera svar, men det bästa svaret jag kan komma på är nog att sitta på kvällen när hästarna är nattade och lyssna på när dom äter. En annan sak är när Carisma är på myshumör (vilket händer typ 2 ggr om året, haha) och stå och klappa på henne. Och så klart att se varje gång hon gäspar innan man tränsar. Då vet man att allt är rätt med henne. Det gör hon i alla lägen, på tävling, i stallet eller i transporten.

Dag 6

Det här äter min häst varje dag


Carisma slickar i sig vitaminer.

Eftersom att Carisma går på utedrift så äter hon inget kraftfoder. På sommaren äter hon helt enkelt gräs och växter i hagen och på vintern så får hon fri tillgång av hösilage. Hon får vitaminer och saltsten på lösdriften varje dag också.
Vi testade att ge henne en müsli för att hon skulle få i sig pulver för lederna ett tag. Bara en halv kaffekopp. Men hon gick i taket efter 3 dagar. Inte ett steg gick rakt framåt om man säger så. Så nu har vi slutat med det för ett tag. Kanske provar igen till våren. Hon blir ju alltid piggare till vintern så det kanske inte var den bästa kombinationen.
Äter era hästar mycket kraft?

För trött

Just nu är jag alldeles för trött för att skriva. Har tillbringat kvällen med Alle o Gurra och haft en massa kul. Jag kommer nog ihåg lektionen imorgon också :) Hörs då. Godnatt

En svettig ponny efter dressyrlektion. Und...

dsc00744 (MMS)

En svettig ponny efter dressyrlektion. Undrar hur länge jag kommer få gå med henne innan hon torkar idag...


Dag 5

Det här finns i min ryktlåda

Vilken tur jag har! Rensade ut min ryktlåda för bara några veckor sen. Annars hade min lista tagit 500 år för mig att skriva! Ska bara försöka komma ihåg vad som finns nu...
Typ det här iaf:
  • 3 rotborstar (olika hårda)
  • 1 Piggborste
  • 2 Ryktborstar (också olika hårda)
  • 1 Ryktskrapa
  • 1 hovkrats
  • 1 knoppkam
  • 1 mankam
  • 1 svansborste
  • Gummisnoddar
  • Hästgodis
  • 1 gummiskrapa
Mer kan jag inte komma på :) Men det var väl dom viktigaste sakerna i så fall..

Stallmiddag

Middagen var jättetrevlig! Det var väldigt god mat, men framför allt världens bästa sällskap. Längesen jag skratta så mycket. Det blev som väntat ganska mycket hästsnack, men en massa annat skitsnack också. Det ska definitivt göras igen! Kanske hemma hos oss? Kan ju rekomendera att göra det i erat stall också om ni står i privatstall, det är toppen! Det var väl allt jag hade att säga för den här kvällen. Imorgon ska jag rida lektion klockan 6. Tråkigt att jag inte hann rida idag bara. Vi får hoppas påå att det sitter i lite från igår ändå :)










Oväder

Ingen ridning idag :( Jag som faktiskt hade sett fram emot att rida. Men vädret är förjävligt så det tog mycket längre tid än väntat att åka ut hit, vilket resulterar i att jag inte hinner rida. Jag ska nämligen på middag hos några från stallet idag. Massa från stallet är inbjudna, så jag antar att det kommer bli en massa hästsnack. Får hur dåligt samvete som helst för att jag inte rider, men hinner verkligen inte.. Plus att Alex skulle ha följt med dit, så nu missar han det också. Istället så sitter vi o kollar på "Underworld" nu. Juste, vi såg Arn igår. Kan inte sluta kolla på hästens steg. Älskar andalusier, don har så sjukt fint benlyft. För några år sen på globen så var det en andalusier som var med i küren, och dom sa att det faktiskt var den enda andalusier som tävlade grand prix i dressyr. Nu ska jag joina Alex och kolla på filmen. Hörs sen, kram :)

Dag 4

Hur började mitt hästintresse?


Hittade ingen bild på mig och en häst.. men getter var väl ungefär samma sak för mig då.. fast med horn ;)

Jag har aldrig riktigt fått något hästintresse. Jag har snarare alltid haft ett. Det är inte så att jag en dag bara har vaknat upp o ba: Jaaaa, nu vill jag börja hålla på med hästar!
Nej... jag är uppvuxen med dom. Det har varit lika naturligt att rida och hålla på med hästar som att gå. Det har gått i samma takt liksom. Lärde mig rida och handskas med hästar i samma takt som jag lärde mig gå. Och det är ju inte så att man vaknar upp och kommer ihåg dagen man lärde sig gå, eller hur?
Kan ju berätta min hästhistoria lite kort ändå. När jag föddes så hade min mamma en häst - Gaspi. Hon hade honom tills jag var 3 år gammal, då hon sålde honom. Då fick jag "rida" min nuvarande tränares häst. Jag vet inte om man kan kalla det rida riktigt eftersom att jag blev ledd.. den mesta delen av tiden iaf, när han inte stack iväg i galopp och mamma sprang efter. När jag var 4 så började jag på blåkulla ridskola. Vid 9 års ålder så fick jag som sagt min B-ponny. När jag var 11 år så fick jag Carisma, då slutade jag på ridskola och började rida privatlektioner istället. Strax därefter så tog vi bort Hebbe. Och here I am.. 15 år gammal år 2011. Nu återstår det att se vad som händer med resten av livet :)

Fin takt idag

Idag har varit en ganska lång dg i stallet för mig. Eller längre än vanligt iaf. Jag hjälper nämligen Malin (en kompis som står i stallet bredvid) med hennes två hästar. Jag rider dom inte, men fixar foder o mockar o grejer åt dom. Så idag har jag fått lite extraträning med att mocka två boxar, ta upp två hästar, mäta upp 6 stycken höpåsar och sen fixa lite smågrejer med täcken o kraftfoder och sånt.
När jag va klar med det så tog jag upp Carisma.
Hon hade en av sina bästa dagar idag. När jag kom till hagen så kom hon fram till mig och stoppade i huvet i grimman själv. Sammarbetsvillig häst eller!? ;)
Sen stod hon lugnt och fint i stallet och var helt med på noterna när vi skulle till ridhuset. Ridpasset gick förhållandevis bra. Det var lite snöras på taket och att duvorna flaxar upp rakt i ansiktet på henne har ju inte direkt en positiv effekt. Jag tränade på lite allt möjligt, men i första hand på takten, lösgjordheten och att sätta under sig båda, men främst vänster bak. Jag tycker att jag lyckades gaanska bra med det. Takten blev jättebra till slut. Hon stressade upp sig i mitten av passet och började krångla och fick 1000 ben. Men efter det så fick hon faktiskt lite swung i stegen till och med. Måste komma ihåg känslan! Trots att den börjar komma oftare och oftare. Lösgjodheten måste vi fortsätta jobba med. Som vanligt, det är en neverending story. Samma sak med bakbenen. Får gå igenom det på lektionen på fredag. Det är det vi alltid gör, och har gjort i två års tid, så jag antar att det inte är någon skillnad den här veckan. Haha, det är skumt att man tycker att dressyren är så rolig ändå. Undrar hur hon känns imorgon. Jag tror att hon kommer vara stelare eftersom att mamma red lektion igår så brukar det bara gå nedåt. Fast sen kommer det gå uppåt på fredag igen, tur det!
Nu ska jag hem till Alex och kolla på Arn.. Visste ni förresten att hästen i Arn var till salu för typ 300000 i somras? Haha, billigare får man leta efter ;)
Kram, Janina
En bild på när Carisma blir lite uppstressad så fort man begär lite till från henne och hon måste sätta under sig bakbenen. Bakbenen in = huvudet upp.

Verkar ha en lugn häst idag, skönt! Nu bli...

dsc00742 (MMS)

Verkar ha en lugn häst idag, skönt! Nu blir det dressyr :)


Dag 3

Min största rädsla


Random bild, kom inte på nån som hade med fästingar att göra.

This was a tricky one. Jag antar att det ska ha med hästar att göra. Det finns inte så mycket som jag är rädd för i hästvärlden. Inte som jag kan komma på just nu iaf..
En sak som jag är väääldigt nojig med iaf är att plocka fästingar. UUÄH!! Tycker dom är så sjukt äckliga, plus att jag är rädd att inte få med hela, och att min häst ska bli sjuk o typ dö eller nått, också är allt mitt fel för att jag inte kunde ta en fäting *tar i trä*. Haha, skumma tankar, but that's the way it is.
Vad är din största rädsla?

Helena Lundbäck i tvrutan 7/1

Den 7 januari så är det säsongspremiär på Let's dance. Och gissa vem som kommer vara med där i år.. Helena Lundbäck! Jag är inte mycket till tvmänniska, men vad jag vet så är det första gången som en ryttare är med i det? Rätta mig om jag har fel. Så den här gången tror jag att jag sk bänka mig framför tvn och se vilka skills en ryttare har på dansgolvet. Kan bli kul! Vi får hoppas på att hon hänger kvar ett tag så vi har nån att heja på :)


Bild från google ofc ;)

Tävlingssäsongen

Hejsan! Det är lite svårt att komma på något att skriva när man inte har varit i stallet på ett tag. Men imorgon ska jag rida igen. Och på fredag blir det nog lektion, om allt blir som det brukar bli. Sist så tränade vi på galoppen och sluta, och gången innan det trav och öppna. Så jag gissar på att det kommer bli öppna den här gången, eftersom att det är svårast. Sen tänkte jag väl börja kolla upp tävlingssäsongen som kommer lite också. Eftersom att hon har sått så mycket så lär det bli en rätt mjuk start med LA, sen får vi se hur mycket i form vi är tills den börjar på riktigt. Det brukar inte vara förns i slutet av mars, så det är flera månader kvar. Så jag har ganska gott om tid på mig att träna upp både mig och Carisma. Fast tiden går fortare än man tror. Så mycket har jag lärt mig efter alla tävlingar där man har trott att man har hundr år på sig att träna och lära sig programmet. Sen helt plötsligt är det bara en vecka kvar, då blir allt helt plötsligt väldigt stressigt. Ska försöka ha bättre framförhållning den här gången.

Nej.. nu hade jag tänkt att sova. Vi ses imorgon. Dagen börjar nog med "listan, dag 3". Har nämligen ställt in en massa tidsinställda inlägg. Så klockan 11 varje dag så kommer det upp ett. Ses då. Kram, natti.


Dag 2

Min första häst


Hebbe, 1995 - 2007

Jag fick min första häst i födelsedagspresent när jag fyllde 9. Vilken dröm va!? Hade önskat mig en häst sen jag var 4 år gammal. Men vilken unge gör inte det? Trodde aaldrig att det skulle hända. Men sen, på min 9onde födelsedag så stod han där på stallplanen med en paketrosett och ett brev på grimman. Jag trodde först inte att det var sant. Att dom skämtade. Kan säga att det tog ett tag för mig att förstå att jag inte drömde. Haha. Vilken besvikelse det hade varit att vakna upp från det. Men så vitt jag vet så var det ingen dröm. I alla fall inte som jag vaknat upp ur än. Han stod i Upplands Väsby hos min moster. Det var en ganska bra bit från där jag bodde, så han fick gå i min mosters ridskoleverksamhet. Jag åkte dit på helger och lov och pysslade om honom och lärde mig att åka av. Det var nämligen hans specialitet; att kasta av folk. Jag vet inte hur många gånger han har slängt av mig. Minst 70 ggr. Hans favorit var att dra iväg i full fart och sen tvärnit och ner med huvet. Sen flög man bara rakt fram. Det är väl ett typiskt russtrick?
Hebbe, eller Herbert som han egentligen hette, vem döper en häst till Herbert egentligen? Haha. Iaf, han var ett gotlandsruss som var uppfödd på Lojsta Hed. Det bästa han visste var så klart att äta. Jag har så många minnen med honom. Han är en av få hästar som jag har älskat mest i hela världen. Är så otroligt glad att jag fick spendera flera år me d honom. Han har lärt mig så sjukt mycket saker. Älskar honom för alltid.

Dag 1

Presentera dig och din häst


Tror bilden beskriver oss bättre än texten faktiskt...

Det har väl blivit rätt klart att det är Carisma som är min häst?
Vi börjar med mig då... Jag heter Janina och bor i Haninge (söder om sthlm.) Mitt intresse har väl också blivit rätt klart att det är hästar? Annars så är det väl som för dom flesta andra 15åringar, umgås med kompisarna och bråka med föräldrarna, haha, nejdå, vi bråkar faktiskt inte så ofta. Jag vet inte riktigt vad som finns att säga mer. Det är väl det en blogg är till för egentligen. Man lär känna personen som skriver.
Sen kommer vi till Carisma. Hon är ett sto, fast inte ett så där tjurigt sto som man kan stöta på, hon beter sig mer som en valack. Hennes pappa är ett svenskt halvblod/engelskt fullblod och hennes mamma är en New forest. Så Carisma är alltså klassad som Svensk Ridponny. Hennes specialitet är dressyr och att kissa på stallgången (haha, skumt jag vet, men så fort man tar in henne på vintern så trampar hon runt på stallgången, sen kissar hon.) Och att gäspa så klart. Varje gång innan man tränsar eller när hon förbereder sig för en ansträngning så gäspar hon. Nu kommer jag inte på mer att skriva om henne heller, så det va väl allt för den här dagen :) Nej juste, hon har sjukt stora öron som är skitroliga att göra fula miner med. Hon älskar att bli borstad med en mjuk borste i öronen. Deet va allt :)

Lista

Härmar http://mikaelahilbertsson.devote.se/ (tung blogg också) och gör en lista. Tyckte att den var lite rolig, och värd att göra :)
Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt hästintresse
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Dagens motion

Gå nerför trappan för att äta en macka o dricka ett glas o'boy. Bränner det på vägen upp för trapporna igen, hahahah

Livsnjutare

dsc00727 (MMS)

Carisma för några dagar sen när det tar sol för första gången på hundra år. Hon vet hur man tar vara på solen :) va tvungen att lägga upp bilden eftersom att hon va så söt på den


Den blå headern



när jag bytte sen ändå så kom jag på att det inte gick att se hela den blå, då blir de svårt att säga vad man tycker ju :)

Hästfri

Nu får jag nöja mig med designen för idag. Men det finns fortfarande mycket att göra om man vill. Så sjukt kul! :)

Carisma får som sagt stå idag. Imorgon ska mamma rida ut och på tisdag så rider hon bomövningar. Det betyder att det blir flera hästfria dagar för mig. Ska passa på att vila upp mig ordentligt under den tiden. Och kanske hinna med sånt som jag inte gör annars.

Tror att jag lägger upp målen för 2011 sen också.. kanske. Nu ska jag släppa datan. Mina ögon är snart fyrkanter, har suttit här nonstop hela dagen. Kan det vara anledningen till huvudvärk kanske? Tur att jag tycker om sånt här iaf, annars hade det nog blivit svårt :)

Vi ses kanske senare, annars imorgon, (har lärt mig hur man mmsar in inlägg nu också, så det kommer bli fler bilder, gilla det!)


Hahahaha, kolla vad jag såg gå förbi fönst...

dsc00733 (MMS)

Hahahaha, kolla vad jag såg gå förbi fönstret tidigare idag. En ÅSNA med en unge på ryggen! Det gjorde min dag, hahaha


Rösta :)

Oj, såg att man inte såg hela, visar som mindre :)

Den eller den jag har ?



Såg också nu att jag hade skrivit dressyr istället för dressage som egentligen är namnet på bloggen. Ändrar det i så fall :)


Rösta här :)  -->  Vilken av headerna tycker du passar min blogg bäst?

Beslutsångest

Okej.. nu fick jag svårt att bestämma mig.. Gjorde en till header med en helt annan stil. Antingen har jag den med samma bakgrund på hela bloggen, så det blir som nu, fast med färgen som jag har  på den andra headern, eller  så har jag kvar den som jag har det nu..

Så..






Eller så..




Rörigt och barnsligt, trots en dressyrblogg..

Sitter FORTFARANDE och fixar med designen, som ni kanske har märkt..
Nu funkar mer saker, men långt ifrån allt. Haha, den är lite barnslig kanske, men det fanns så mycket roliga saker att väla mellan, så kunde inte låta bli att använda dom. Vissa kanske tycker att dressyr ska vara "stiligt och elegant" eller hur man ska säga. Ni vet, men  kursiv text och allt i beigt (<-- stavning?). Men det här är väl en lite annorlunda dressyrblogg i så fall, eftersom att allt är lite rörigt och blått. Lite som jag helt enkelt..

Nu ska jag få ordning på det här. Carisma får stå idag. (Inte för att jag ska fixa med det här, utan för att min huvudvärk inte går över.)

...

Börjar få lite ordning på designen nu. Gjorde en rätt så vintrig header med tanke på att det faktiskt är vinter. Nu ska jag fortsätta fixa, sen blir de stallet.

Nya tag

Nu tar jag nya tag och fortsätter med headern. Tänker göra en helt ny header och design. Har laddat ner en massa penslar till mitt photoshop nu också, så nu hoppas jag att det blir bättre. Resultatet kommer ju upp när jag är klar. Kram

Design.. blööh

Nu har jag suttit i flera timmar och försökt fixa designen till den här jävla bloggen. Men det vill inte sammarbeta med mig. När det ena funkar så funkar inte det andra. Nu ger jag upp. Får fortsätta imorgon. Nu ska jag gå och äta något.






Headern som jag försöker lägga upp... gjorde den lite snabbt för att ha tillfälligt. Men inte ens tillfälligt verkar vilja funka för mig just nu.

Bomull till nästa nyår

Kom förresten på att jag kanske skulle satt i bomull i ören på älsklingen innan jag gick till hagen med henne. Kom dessvärre på det när jag redan hade åkt hem. Hoppas att det gick bra ändå. Kan tänka mig att hästarna har varit lite stressade i natt med tanke på alla smällar. Tur att hon inte står mitt i centrum iaf. Fast det låter rätt högt ändå. Hoppas att hon är okej. Skulle gå ner och kolla till henne, men när jag väl sitter ner och har bytt om till mjukisar så börjar jag fundera på om hon kanske klarar sig ändå... Hoppas det. Kalla mig inte för världens sämsta hästägare nu. Känner mig som det.

Godmorgon, 010111

... Man kanske kallar det här för eftermiddag, men på nyårsdagen så är jag helt säker på att klockan 17.24 är morgon för dom flesta, inklusive mig. Fast jag vaknade runt 1, men känner mig fortfarande nyvaken. Kvällen var lyckad och jag avslutade 2010 och påbörjade 2011 med människor som jag har tillbringat mycket tid med under sommaren. Kom hem till Alex runt halv 4 och somnade ganska direkt.
Nu till Carisma. Hon fick vila idag eftersom att jag hade räknat ut att jag skulle vara rätt så trött. Igår så red jag ut. Det var lika perfekt som jag hade tänkt mig. Carisma var avslappnad och skrittade på bra för första gången på typ 2 månader. Hon blir alltid spänd på vintern och trippar fram och hoppar till för ingenting. Men igår gick det bra. Vi galopperade lite i djupsnön för konditionens skull. Jag är glad att det är Carisma som springer och inte jag, haha. Sen fortsatte vi slingan med rätt mycket skrittpauser. Men på raksträckan som finns på en del kunde jag inte låta bli att släppa iväg henne, och då gick det undan kan jag säga. Så glad häst man har. Helt överlycklig över att få springa! Men när galoppen var över och vi skulle skritta så var hon inte helt nöjd. Försökte fatta galopp hela tiden. Men tillslut så accepterade hon att det inte skulle gå snabbare än så.
När vi kom till stallet så var hon lagom svettig så jag sadlade och tränsade av och la på henne ett fleece och gick ut och gick en runda med henne så hon torkade. Det är nackdelen med att ha henne på utedrift. Hon måste torka helt innan man släpper ut henne. Och det kan ta ett tag med hennes tjocka vinterpäls. Hon torkade iaf till slut och då hade jag sjukt bråttom för att hinna med alla planer så släppte ut henne i hagen och sprang hem och bytte om.
Lyckad dag och uteritt iaf. Carisma verkade också nöjd. Nu ska jag försöka få pappa att åka och köpa pizza eller nått, jag orkar inte köra, hehe. Vi ses! God fortsättning!

RSS 2.0
Jag heter Janina, och det är jag som har bloggen. Jag är född -95 och har ridit så gott som hela mitt liv. Det började på ridskola som 4åring. Som 9åring fick jag min första ponny, ett gotlandsruss som mest användes som skogsmulleponny. När jag var 12 år gammal så fick jag Carisma. Det var då jag började med dressyren. Nu har vi tävlat upp till FEI ponnydressyr, och fått placeringar upp till LA:P1. I bloggen får du följa våra träningar och tävlingar. Enjoy it :)
e. Marocco 555 u.Poppie ue. Merrie Master Carisma är min D-ponny som jag skriver om.Hon är ett sto född den 10 maj -94. Hön är en väldigt samarbertvillig ponny som gör det mesta för att det ska gå bra. Vi har tävlat lite hoppning i lägre klasser (90) med placering. Förut så hopptränade vi även mycket, men efter en hovledsifektion 09 på fram så slutade vi med hoppträningarna. Mitt mål med Carisma är självklart att kvala till SM till hösten och placering i DM.