Hopptävling

Yes! Idag är det hopptävling på ekeby. Jag ska vara funktionär, så klart. fast det är bara 50 startnde, så det blir en kort dag. Sen ska jag rida Carisma lite.
Ses. Kram

Spänd Carisma

Tja!!
Idag red jag ju lektion för Monica. Vi skulle tränat programdelar, men det blev inte av. Tränade på formen idag igen. Carisma har varit jättespänd dom senaste dagarna, så idag gick hela lektionen åt att få henne avslappnad för att kunna arbeta med ryggen och bli rund i formen. När hon får med sig bakbenen bra så sänker hon istället ryggen och höjer nacken.
Vi red på volten och gjorde fattningar och avbrott mellan skritt och galopp. Efter det så gjorde vi en programdel, som är en 8 metersvolt på långsidan, sen vänd över med enkelt byte på medelinjen och sen volt på nästa långsida igen. Den gick helt ok. Efter det så tränade vi på att spåra bra på stora volten och att bli rund i formen. En övning som vi gjorde var att gå i förvänd galopp och växla ställningen mellan att ställa utåt och att ställa inåt. Tillslut så släppte det, och Carisma blev jättefin!! Så på sätt och vis så är jag nöjd med lektionen, eller iaf slutet. Synd bara att hin var så spänd i början. Men nu hoppas jag på att det har släppt och att hon ska vara fin resten av veckan iaf.
Vi hörs! Kram
Typ så här spänd kändes hon idag. Gammal bild, och tävlingen gick jättedåligt :)

Höst

Har inte kommit iväg än, ska precis gå ut. Njuter lite till i värmen här inne först bara. Det känns verkligen att hösten börjar komma nu. Dags att klä på sig mer kläder och vattentäta skor när man går till stallet nu. Har på mig mina jodpuhrs, långärmad tröja och höstjackan på mig nu.
Nej.. nu ska jag gå ut i höstkylan. Vi ses.
Snart börjar den tjockare pälsen komma också..

Vila

Hej! Det va ett tag sen jag skrev. Jag har inte ridit på hela helgen + mån och tisdag. Carisma stod lör och sön, sen red mamma mån och tis. Jag har varit borta. Men igår red jag iaf lektion för Monica.
Fick träna på formen eftersom att den va lite sådär när hon inte hade gått hårt. Dressyr är verkligen en färskvara! Hon var jättehög i formen och ville inte alls arbeta i rätt form. Vi gjorde mycket övergångar på volt och fyrkantsspåret. Till slut så släppte det, så då avslutade vi. Det ska bli kul och se hur hon känns idag. Imorgon ska jag rida lektion igen, då ska vi gå igenom programdelar.
Det är bara några veckor kvar tills terminens första tävling som är DM och går i det här programmet:http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/ponny/FEIinlPonny_2004.html
Vi ses imorgon eller i kväll.

Bråttom

Carisma får stå idag istället för imorn, för jag kommer inte hinna rida. Har jättebråttom nu, skriver imorn igen, puss.

Sötaste


En trött, och tjock Carisma efter ridpasset :)

Lektionen

Lektionen idag gick jättebra! Carisma var superduperfin och jag var koncentrerad. Vi fokuserade oss på böjningen och trampet, så att det ser flashigare ut. Jag hann värma upp rätt så länge, så vi började direkt med samlingen. Vi gick på små volter på långsidan och tränade på att spåra och följa spåret. Carisma har svårt att gå i rätt böjning på ett spår och få in ytterbogen och trampa under sig inner bak. Hon vill antingen tränga utåt eller inåt, speciellt i vänster varv. I höger vill hon bara tränga inåt. När det var bra så fortsatte vi med öppna. Red i lågt tempo för att hinna med allt. I vänster varv sjkuter hon gärna ut bogen, så jag tar automatiskt in vänsterhanden, och det är det jag gör fel. Ska ta in vänsterhanden mot halsen och skjuta in bogen med högerskänkeln istället. Komplicerat att förklara när man skriver. I högervarvet gick det bättre, måste bara hplla mer koll på ytter bak. Efter det så gjorde vi sluta åt båda hållen, det märktes att jag hade tränat på dom, eftersom att det gick felfritt åt båda hållen direkt.

När böjningen fungerade så fortsatte vi med steget och takten. Vi försöker få henne att trampa med och arbeta mer med bakben och rygg. Börjaade med att göra tempoväxlingar och rida lätt hela tiden. Längde på långsidorna och kortade genom hörnen och på kortsidorna. Sen gjorde vi en ny övning som jag aldrig hade gjort förut. Den är svår att beskriva, men ungefär så att man rider lite öppna på långsidan, och istället för hörn och kortsida så rider man en stor halvcirkel över till andra sidan, och där ökar man. Det funkade jättebra, och tillslut så fick vi lite tramp i henne! Nu är det bara att fortsätta öva som gäller!!

Har ritat en lite fin bild på den sista övningen :)


Program

Godmorgon! Ska snart dra till stallet för att pyssla om min lilla ponny, och sen rida lektion. Men innan jag gör det så tänkte jag visa programmen som jag ska rida i höst:
Skol-DM: http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/LC-LA/LA1_2007.html
http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/ponny/LAP1_2004.html
DM: http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/ponny/FEIinlPonny_2004.html
Som ni ser så är det rätt så olik svårighetsgrad på programmen. Egentligen så har jag slutat tävla LA1, men  vill starta skolDM en sista gång innan jag börjar gymnasiet.
Vi ses när jag har ridit. Kram

Todays training

Idag red jag som sagt lösgörande och i låg form, dvs inte tävligsform. Hon kändes jättefin. Jag gjorde inget komplicerat, utan bara stora volter och följde spåret, och tränade på att hålla takten och formen, + att vara liksidig. I början kändes hon lite spänd, men efter en stund så slappnade hon av och började arbeta mer med ryggen. Avslutade med att trava av i ett lågt tempo och skritta av ute i mörkret.
Nu ska jag nog sova lite. Ska upp 9 imorgon för att rida lektion för Monica kl halv 12.
Natti :*
En avslappnad Carisma precis efter en tävling :)

Larsträningen

Hejhej :) Jag hann inte skriva om träningen igår, så gör det nu istället.
För det första så va vi lite efter i tiden, så hann bara skritta fram, och inte värma upp något. Men det gick bra ändå. Började med att gå på volten och spåra bra i både trav och galopp, och få henne liksidig i båda sidorna. Sen fortsatte vi med att få henne framåt och trampa på bättre på fyrkantsspåret. Vi tränade lite på att hålla takten i volter också, och efter det fortsatte vi med att hålla takten i skänkelvikningar också. När allt det fungerade så började vi med öppna och sluta. Vänster varv går rätt bra, men höger bog är svår att få in. Dessutom så blir takten sämre i höger varv. Det skulle jag fortsätta träna på själv, så vi la inte ner på mycket tid på det. Ja.. det var väl det vi hann med på den lektionen.
Att träna på: Att få Carisma att slappna av bättre och gå i rundare form. Sitsen, ihop med händerna och in med armbågarna. Hålla linjen i skänkelvikningarna, och få dom att flyta på mer. Få in bogen mer i höger öppna. Inte sluta rida i slutan innan den är helt slut. Och att rida varje hörn noggrant.
Jag tyckte att passet gick helt okej, även om Carisma kändes lite seg i början av passet. Men i slutet kändes traven riktigt fin. Lars tyckte att det gick bättre igår än sist. Vet inte riktigt om jag håller med om det, men litar på honom. Det är inte alltid det käns så bra när det är bra ju :)

Veckans träningsplan

Måndag: Träna på formen. Arbeta med bakbenen + ryggen.
Tisdag: Bomövningar (Mamma rider)
Onsdag: Larsträning
Torsdag: Rida i låg form, lösgöra
Fredag: Lektion
Lördag: Fortsätta träna på fredagens övningar
Söndag: Uteritt/vila

Design

Jag ska fixa en design snart :) Det har bara inte blivit av än.

Bomträning för Carisma

Idag ska inte jag rida. Det är mamma som gör det idag, eftersom att det är bomövningar, och det tycker mamma är roligare att rida än jag tycker. Så det passar rätt bra att hon rider dom.
Imorgon ska jag rida lektion för Lars. Sist fick jag träna på volter, skrittpiruetter, takten och sitsen (alltid sitsen när man rider för Lars.)

Nu ska jag förtsätta slappa och utnyttja min hästledighet :)


Välkommen till min nya blogg..

Om mig och min ponny, Carisma. Här får du följa våran träning och tävlingar, och hur vi satsar på att komma högre upp i dressyren. Vårat "rekord" just nu är 66,84% i P1an. Och till hösten startar vi DM som går i FEIs individuella program för ponnyryttare.
Kommer försöka uppdatera varje dag, och skriva hur det gick på träningar, tävlingar, mål, saker jag behöver träna på och planeringar + försöka lägga in lite bilder.
Vi ses / Janina

RSS 2.0
Jag heter Janina, och det är jag som har bloggen. Jag är född -95 och har ridit så gott som hela mitt liv. Det började på ridskola som 4åring. Som 9åring fick jag min första ponny, ett gotlandsruss som mest användes som skogsmulleponny. När jag var 12 år gammal så fick jag Carisma. Det var då jag började med dressyren. Nu har vi tävlat upp till FEI ponnydressyr, och fått placeringar upp till LA:P1. I bloggen får du följa våra träningar och tävlingar. Enjoy it :)
e. Marocco 555 u.Poppie ue. Merrie Master Carisma är min D-ponny som jag skriver om.Hon är ett sto född den 10 maj -94. Hön är en väldigt samarbertvillig ponny som gör det mesta för att det ska gå bra. Vi har tävlat lite hoppning i lägre klasser (90) med placering. Förut så hopptränade vi även mycket, men efter en hovledsifektion 09 på fram så slutade vi med hoppträningarna. Mitt mål med Carisma är självklart att kvala till SM till hösten och placering i DM.